• İsrafın tespiti ve önlenmesinde modern yaklaşım
  • Bütünsel bakış açısı kazanma
  • Tasarruf sürdürülebilirliği

Geleneksel yöntemler israfın önlenmesi konusunda şirketlere önemli kazanımlar sağlamaktadır. Ancak son dönemde dijitalleşme ile gerçekleşen sektörel ve organizasyonel dönüşümler, yöneticilerin kar zarar tablosuna doğrudan etki beklentileri, iş yaşamındaki değişimin giderek artan hızı gibi faktörler, daha ‘bütünsel’ ve ‘şirket hedefleri ile hizalanmış’ bir yaklaşım ihtiyacını ortaya koydu. Organizasyonel süreçlere odaklanılması, kısıtlar teorisi gibi yeni tekniklerin uygulanması, nesnelerin interneti gibi teknolojik yenilikler; israf için geliştirilen bütünsel yaklaşımın parçaları oldular. Bu eğitimle geleneksel yöntemlerin yanı sıra modern yaklaşımları sektörden uygulama ve örnekleri ile aktararak bütünsel israf önleme yaklaşımı konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır.

“Bize bir şey olmaz diye diye, olduğumuz şeyden utanır hale geldik. Siz görmek ve bilmek istemiyorsunuz diye herhangi bir krizin kapınızı çalma ihtimali asla azalmaz.”

İş hayatına dair her şey artık çok hızlı yaşanıyor. Bir yandan hepimizde hayranlık uyandıran bu hız kavramı diğer yandan olası krizlerin oluşum süreçleri için de geçerli olmaya başladı. Kurumlarımızın kriz yönetimi konusunda öngörülü davranmama lüksü kalmamıştır. Üstelik öngörülü olmak da tek başına yeterli olmamaktadır. Günümüzde küçücük bir haber, iyi niyetli bir yorum veya çok basit bir paylaşımla başlayabilen krizler yönetilmediği takdirde sonuçları itibariyle kurumlar için maliyetli ve bazen de yıkıcı olabiliyor. Kriz yönetimine dair farkındalığı arttırmak ve kurumunuzun geleceğine yatırım yapmak bu eğitim ile mümkün.

Gerçek neden istememektir, yapamamak bahanesi.

Dünya Ekonomik Forumu’nun “En Çok Aranan Beceriler” araştırmasına göre Karmaşık Problem Çözme, en üst sırada yer alıyor. Dijital çağ ile değişen iş yaşamındaki büyük dönüşümlere rağmen problemlere çözüm getirebilme, en değerli çalışan becerisi olarak değişmeden en üst sıradaki yerini koruyor. Problem çözebilmenin ilk adımı ise kök neden analizi; diğer bir deyimle problemin kök nedenini veya nedenlerini doğru yaklaşım ve disiplinlerle bulabilmek ve ortaya koyabilmektir. Bu eğitim ile katılımcıların problem çözerken ihtiyaç duydukları kök neden analizini çeşitli uygulamalarla hayata geçirmektedir.