Toplumsal yasaları, kuralları işletebilmek adına iletişime ihtiyaç duyulmaktadır.

İletişim olmadan insanlar veya diğer canlılar öğrenmeyi gerçekleştiremezler,

Bilgi alışverişi edinemezler ve bu sebeple toplumsal yaşayışta aksamalar meydana gelir.

Kişilerarası  iletişim, iki veya daha fazla kişi arasındaki bilgi alışverişidir. Ayrıca, insanların bir dizi kişisel ve ilişkisel hedefi gerçekleştirmek için sözlü ve sözlü olmayan ipuçlarını nasıl kullandıklarını anlamaya çalışan bir araştırma alanıdır.

Kişilerarası duyarlılık, kişilerarası düzeyde başkalarını doğru olarak algılayabilme ve uygun davranışlar sergileyebilme olarak tanımlanmaktadır. Ancak optimum düzeyde olmadığı takdirde kişilerarası ilişkilerde sorunlara yol açabilmektedir.

Klasik birebir ilişkiler bir süre sonra insanın ayağında pranga varmış hissi uyandırır. Başlarda karşınızdakine ilgi duymanıza sebep olan özellikleri de göremez hale gelirsiniz. Baskı, tarafları birbirinden soğutur ve uzaklaştırır. Bu baskıların olmadığı ortamda saf keyif ve hoşlanırlık vardır.

Birebir ilişkilerde bireyler ya da küçük gruplar arasında karşılıklı güvene dayanan, ilişkiler ağı oluşturan, bilgi ve duyguların paylaşılmasını amaçlayan çift yönlü, sözlü ve sözsüz etkileşim vardır.

Açık ilişki; iki tarafın da özgür iradesiyle birbirlerini herhangi bir konuda kısıtlamadıkları, karşılıklı olarak bireysel özgürlüğe saygı duydukları, tarafların başkalarıyla ilişki yaşamasını ayrılık sebebi olarak değerlendirmedikleri, duygusal ve cinsel bir bağdan oluşan ilişki türüdür.

Kişisel ve profesyonel potansiyelinizi gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini arttırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmalar için, Kişiyi Ulaşmak istediğiniz hedeflere ve başarıya en hızlı şekilde ulaştırmayı sağlayan erişebilmek için.

Koçluk hizmeti MYK tarafından 6.seviye bir meslek olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde  Koçluk; yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri  çerçevesinde; koçluk süreçleri’nin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren,  koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir. Sosyal hizmet ve danışmanlık ile ilgili profesyonel meslek mensupları kategorisinde meslek olarak kabul edilmiştir.